Joi, 15 Septembrie 2022 11:38

Alina Crețu, APPR: „Producțiile hibrizilor prezenți în platformă au variat între 4 și 5 tone pe hectar”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În 2022, producțiile hibrizilor prezenți în platforma genetică aparținând unuia dintre partenerii organizatori ai Zilei Porumbului 2022 au variat între 4 și 5 tone pe hectar. Anunțul a fost făcut de Alina Crețu, Director Executiv APPR.

Porumbul este o cultură extrem de importantă pentru fermierii din România și pentru agricultura și economia națională. Chiar și în condițiile unui an secetos, am ținut să organizăm acest eveniment pentru ca fermierii români să se simtă reprezentați. Este momentul în care producătorii agricoli se întâlnesc cu reprezentanții companiilor care activează în domeniul agricol pentru a cunoaște mai bine piața inputurilor agricole și a schimba idei. Anul acesta, producțiile hibrizilor prezenți în platformă au variat între 4 și 5 tone pe hectar. Chiar dacă suntem la limita profitabilității, este un an bun pentru a putea diferenția performanțele diferitelor tipuri de genetică, mai ales toleranța la stres hidric”, a menționat Crețu.

Asociația Producătorilor de Porumb din România a organizat joi, 8 septembrie 2022, a-XIII- a ediţie a Zilei Porumbului. Anul acesta, la Orezu, în Ialomița, s-au reunit companiile producătoare de semințe, cele care furnizează soluții de fertilizare, aplicații digitale, firme producătoare de utilaje, bănci și asiguratori. Sărbătoarea dedicată culturii porumbului s-a
desfăşurat în ferma Elsit – Orezu, deţinută de preşedintele APPR, Nicolae Sitaru și a fost susținută de partenerul principal Bayer Crop Science.

La ceas de bilanț, organizatorii au numărat la evenimentul din inima Bărăganului peste treizeci de companii care activează pe piața inputurilor agricole, care au s-au aflat acolo pentru cei circa 2400 de vizitatori (fermieri, autorități, instituții publice de cercetare, studenți și elevi, reprezentanți din agribusiness și din presă).

Prezent la eveniment, secretarul de stat al MADR, Costin Telehuz, a transmis fermierilor, în deschidere, un mesaj de încredere, îndemnându-i să rămână puternici.

Ministrul Petre Daea a validat mesajul de încredere în acest proiect ambițios, participând în panelul consacrat dezbaterii problemelor de strictă actualitate din agricultur a europeană. Din partea MADR au mai fost prezenți secretarii de stat Iulian Bucur și Ion Găman, directorul general Elena Tatomir, iar Prof. Valeriu Tabără a reprezentat ASAS, în calitatea sa de președinte al prestigiosului for științific.

 

HWP5Red animated arrow down

Afilieri

MediaSind

 

LMP2019

smart pol

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

 

 

 

 

Cookies