Marți, 08 Martie 2022 18:59

Campania umanitară „Oameni pentru oameni”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) a inițiat campania umanitară „Oameni pentru oameni”, pentru a veni în sprijinul refugiaților ucraineni. Implicarea directă a profesioniștilor din domeniul imobiliar în criza umanitară generată de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei reprezintă un demers fără precedent.

Agenți imobiliari din toată țara și partenerii lor din domenii conexe le oferă refugiaților ucraineni care ajung în România servicii complete: transport, cazare, mâncare, precum și sprijinul necesar pentru a se acomoda în țara noastră. APAIR este în contact permanent cu vămile, cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Capitalei și cu Ambasada Ucrainei în România.

Campania umanitară a fost lansată de APAIR, la finalul lunii februarie. „Oameni pentru oameni” reprezintă dorința profesioniștilor din domeniul imobiliar de a ajuta făcând ceea ce știu cel mai bine: să găsească locuința potrivită pentru orice persoană sau familie. Agenții imobiliari și-au pus serviciile la dispoziția refugiaților ucraineni, în mod gratuit.

Ne folosim influența, cunoștințele, pentru a dobândi acces la proprietăți, fie că sunt camere de hotel, unele oferite gratuit, altele contra cost, la prețuri negociate. Avem acces la proprietăți oferite gratuit de clienții noștri. De asemenea, avem proprietăți care ne-au fost puse la dispoziție pentru închiriere pe termen lung la niște prețuri mult mai mici decât piața. Avem acces gratuit la proprietăți din AIRBNB. Mai mult decât atât: încercăm să ducem dincolo de graniță acțiunea asta și oamenii să plece din casa lor știind că vor trece vama, că cineva îi va aștepta și îi va aduce în București pe Moșilor să stea aici”, a explicat Daniel Dobre, Realtor și membru APAIR.

Rolul nostru este să facem „matching”, adică o potrivire cât mai bună, astfel încât oamenii să aibă unde să pună capul pe pernă la noapte. În prezent, accentul este pus pe refugiații aflați în tranzit în țara noastră, însă, dacă va fi necesar, vor fi găsite și soluții pe termen mediu și lung”, a precizat David Grigorescu, coordonatorul campaniei „Oameni pentru oameni”, Realtor și membru APAIR.

APAIR a creat un set de formulare prin care oricine poate pune la dispoziția refugiaților o proprietate care beneficiază de toate condițiile necesare pentru a putea fi locuită imediat. Totodată, APAIR face apel către întreaga comunitate a agenților imobiliari pentru a se uni și a contribui la acestă cauză. În prezent, cea mai mare cerere de spații de cazare este în București.

Oameni pentru oameni” reprezintă o lecție de eficiență în echipă și include donarea de bani, mâncare și haine pentru refugiații din Ucraina. Contribuțiile financiare pot fi depuse în conturile deschise special în acest scop:

• RO23BTRLRONCRT00T0717903 (cont RON, titular APAIR)
• RO35BTRLEURCRT00T0717902 (cont EURO, titular APAIR)
• RO75BTRLUSDCRT00T0717902 (cont USD, titular APAIR)
*SWIFT: BTRLRO22

Până în prezent, profesioniștii din breasla imobiliară și domeniile conexe au ajutat peste 200 de refugiați ucraineni. Voluntarii i-au adus în București, le-au găsit locuințe și le-au asigurat minim două mese pe zi, cu ajutorul donațiilor și al partenerilor.

Mai multe informații despre Campania „Oameni pentru oameni” sunt disponibile aici:
https://apair.ro/donatii-refugiati-ucraina
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EDVJRPNR4AVUU

HWP5Red animated arrow down

Afilieri

MediaSind

 

LMP2019

smart pol

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

 

 

 

 

Cookies