Miercuri, 01 Iunie 2022 20:13

Derapaj controlat prin viață sau drumul de la pilot de drift la psiholog Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Derapaj controlat prin viață sau drumul de la pilot de drift la psiholog KNS Drift Experience

Povestea lui Marius „KNS” Mitrache pare una de film. De la tânărul rebel, pasionat de drift (derapaj controlat), la absolventul Facultății de Psihologie, pare a fi un drum lung, dar după mai bine de o oră de povestit, experiența de viață a interlocutorului meu este, într-adevăr, una demnă de lăudat.

Pe Marius l-am cunoscut în anul 2009, atunci când prestam cu succes la unul dintre cotidienele vestite ale vremii. Mi-a plăcut foarte mult ideea de a deveni pilot de drift și, la acea vreme, am promovat intens acestă activitate. Prea puțini jurnaliști aveau curajul și interesul să relateze despre derapajul controlat pentru că, în mintea îngustă unor editori, subiectul nu ar fi adus prea mulți cititori; lucrurile nu stăteau însă deloc așa.

După un articol cu succes fulminant, chiar și în condiții de print, despre doi ași ai cauciucurilor arse (KNS și HAI) și după o pauză de 13 ani m-am revăzut cu Marius „KNS” Mitrache. Cu psihologul sportiv Marius Mitrache, pilot de drift, cu atestat de instructor auto și profesor de legislație rutieră.

Rămas aproape neschimbat ca fizionomie, liderul școlii de drift „KNS Drift Experience” a fost de acord să reedităm și să îmbunătățim experiența jurnalistică din 2009.

Un punct de cotitură

Potrivit spuselor lui Marius, 2012 a reprezentat un punct de turnură. Decesul mamei sale l-a determinat pe pilotul de drift să se repoziționeze față de prioritățile vieții, „o adevărată schimbare la 180 de grade”.

El recunoaște că a simțit nevoia de a se redescoperi, așa că a urmat cursurile Facultății de Psihologie a Universității Spiru Haret. Asta chiar dacă pilotul de drift era deja licențiat în management. Marius spune că a făcut Psihologia „la zi”, într-o facultate unde „chiar se învăța”.

A renunțat la jobul din multinațională și, după absolvirea unor cursuri de „inginerie emoțională”, Marius a adăugat un nou sens carierei sale sportive. El nu mai era rebelul dependent de adrenalină, ci un specialist în devenire, unul dedicat comunicării cu aceia care decideau să devină cursanți ai școlii sale de derapaj controlat.

„În 2009 era mai simplă toată treaba. Lucram în multinațională, aveam un salariu decent, iar pasiunea a mers în paralel cu jobul până în 2019”, a precizat Mitrache. „Atunci a fost un declic în viața mea, concretizarea unei schimbări majore, una de 180 de grade. Schimbarea aceasta a început însă în 2012, odată cu decesul mamei; mi-a schimbat toată viața. Schimbarea aceasta prin care am trecut m-a determinat să lucrez mai mult cu mine. Am început să fac sute de ore de cursuri de inginerie emoțională”.

KNS familieÎn 2014, Marius decide să transforme pasiunea sa pentru drifting în afacere, iar noul său hobby devine muzica, pasiune împărtășită atât de partenera sa de viață, cât și de fiica lor. Investiția inițială a fost una de aproximativ 10.000 de euro și a cuprins două BMW E30 și E36 „ursuleț” de sute de cai putere.

Renunțând la job, m-am axat pe pasiune și am făcut și un business din ea; școala de drift din 2014. Făcând treaba asta, eu aveam nevoie de un alt hobby și astfel am început să cânt. Fac asta deja de vreo 3-4 ani. Săptămânal cânt în cluburile de karaoke. Și nu sunt singurul din familie. Atât partenera mea de viață, cât și fiica mea cântă”, a adăugat șeful școlii de derapaj controlat.

Gânduri de viitor

Perioada 2014-2022 a reprezentat pentru pilotul de drift Marius Mitrache una relativ constantă în ceea ce privește cariera. Restricțiile din timpul pandemiei nu l-au afectat semnificativ. Au ajutat aici și cursurile de instructor auto și de profesor de legislație rutieră care i-au mai adus un plus de venit.

Din 2019 am simțit că nu sunt în siguranță doar cu cu școala de drift; azi ai, mâine n-ai. De aceea mi-am luat atestatul de instructor auto și de profesor de legislație rutieră. Până în 2021 am colaborat constant cu o școală de șoferi pentru a avea o plasă financiară de siguranță. În prezent însă am rămas doar cu școala de drift, dar și cu un alt proiect de viitor”, a menționat Marius Mitrache.

Pentru Marius, 2022 reprezintă un alt început. Pe lângă business-ul cu școala de drift, el pune deja bazele unui cabinet psihologic alături de partenera sa de viață, terapeut de orientare cognitiv-comportamentală.

Pe zona de drift, încă prea puțin cunoscută și popularizată la noi, Marius și-a rafinat oferta școlii sale. Astfel, el se focusează pe două zone destinate potențialilor beneficiari: - pilotaj profesionist, respectiv dobândirea unor reflexe salvatoare de vieți în trafic.

Școala este împărțită pe module. Pe site-ul https://cursuri-de-drift.ro/, dar și pe pagina mea de Facebook pot fi găsite informații despre alegerile pe care clienții noștri le pot face în ceea ce privește cursurile de drift. Școala completă de drift înseamnă cinci module, fiecare zi de curs fiind la un preț estimativ de 300 de euro”, a precizat Marius, șeful școlii KNS Drifting Experience.

Nu în ultimul rând, el ne-a spus că, pe termen lung, vrea să se axeze din ce în ce mai mult pe partea de psihologie clinică și sportivă.

Vreau să le fac în paralel, apoi să mă retrag din drifting și să rămân cu psihologia”, a conchis el.

De la cursele legale de 402 metri la competiții internaționale

Acum mai bine de cinci decenii, driftingul se numea „Togue” şi era o formă de cursă ilegală de maşini practicată la lăsarea întunericului, pe dealurile din preajma orașului nipon Nagano. Precum vestitele arte marţiale japoneze, „Togue” a emigrat, a evoluat şi s-a transformat într-un sport automobilistic recunoscut la nivel mondial.

drift paralelMarius, dar și alții ca el au descoperit pasiunea pentru drifting odată cu desfăşurarea curselor legale de 402 metri, celebrul „sfert de milă”, organizate pe Aeroportul Băneasa, începând cu anul 2006. Chiar dacă, la început, driftul se numea „freestyle” şi avea loc după „liniuţe” - cursele dintre doi competitori -, el reprezenta sarea şi piperul evenimentului.

O competiție de drift este arbitrată în baza a patru factori: unghiul de abordare a curbelor, viteza, linia (trasa ideală de abordare a curbelor, stabilită de arbitri) și, nu în ultimul rând, show-ul oferit publicului. Într-o competiție există două sesiuni: calificările și concursul propriu-zis. În baza primei sesiuni, în care piloții au dreptul la trei ieșiri, se acordă un punctaj care determină poziția în top a celor de la volan, dar și în piramida pentru concurs – Battles. Astfel, în sesiunea a doua, în baza acesteia și în urma punctajelor din calificări, piloții vor intra pe traseu în tandem. În această sesiune, piloții au dreptul la două ieșiri. În prima dintre ele, pilotul cu punctaj mai mare este Leader, iar cel de-al doilea este Follower. Pe parcursul acestor ture, Follower-ul trebuie să copieze mișcările Leader-ului și, în același timp, să stea cât mai aproape de el și chiar să aibă unghiuri mai mari de abordare a virajelor. La a doua ieșire, rolurile se inversează.

Specialiştii în drifting recomandă începătorilor folosirea frânei de mână pentru a genera o pierdere a tracţiunii spate, când pedala de ambreiaj nu este apăsată. În momentul în care tracţiunea-spate se pierde, şoferul nu trebuie să mai apese pe acceleraţie, ci să rotească volanul în direcţia opusă sensului în care se îndreaptă maşina.

Un alt tip de drift este cel care presupune trecerea din viteza a treia în a doua sau din a patra în a treia, extrem de repede, în locul unei frâne. O astfel de manevră va bloca roţile temporar, însă va ajuta la intrarea într-o curbă strâmtă cu viteza redusă şi ieşirea din aceasta cu o viteză mare.

Mai multe din această categorie: « Campania umanitară „Oameni pentru oameni”
HWP5Red animated arrow down

Afilieri

MediaSind

 

LMP2019

smart pol

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

 

 

 

 

Cookies