STIHL își reînnoiește gama de spălătoare cu presiune cu 10 noi modele pentru toate categoriile de utilizatori, atât din zona casnică, dar și din sectorul profesional.
Pentru STIHL este cel mai mare upgrade de gamă din ultimii ani. Noile modele sunt mai compacte, unele au greutate mai mică, putere de lucru crescută, dar și debite mai mari de apă în timpul funcționării.
Cel mai mic dintre noile utiliaje lansate în România, RE90 are o greutate de doar 9.8 kg și reușește să genereze o presiune de lucru de 100 de bari, putând furniza un debit de 520 l/h. Lungimea cablului de alimentare este de cinci metri, iar cea a furtunului de înaltă presiune de șase metri. Spălătorul RE 90 este conceput pentru folosirea în gospodărie pentru curățarea teraselor, aleilor, a mobilierului de grădină și, mai ales, pentru orice tip de autoturism. Pentru această operațiune echipamentul mai are în dotare un set de pulverizare a detergentului cu flacon cu presiune reglabilă.
Spălătoarele cu presiune au devenit echipamente din ce în ce mai întâlnite în gospodăriile românilor, în ultimii ani, mai ales odată cu dezvoltarea sectorului rezidențial. Aceste utilaje încep să devină la fel populare ca aspiratoarele sau mașinile de spălat, având în vedere că piața înregistrează creșteri consistente de până la 20% pe an.
Pentru utililzatorii de acasă STIHL vine cu câteva sfaturi care trebuie luate în considerare la folosirea oricărui aparat cu presiune. Astfel prima informație legată de siguranța în utilizare se referă la persoanele neimplicate, copiii şi animalele, care trebuie ținute la distanţă de zona de lucru. Curăţătorul cu înaltă presiune nu se va lăsa nesupravegheat în curte, iar părinții trebuie să se asigure de faptul că nu este posibilă joaca copiilor cu dispozitivul după utilizare. În timpul lucrului, pe vreme ploioasă sau într-un mediu umed, există pericol de electrocutare, așa că este interzisă folosirea echipamentului în astfel de condiții. La fiecare spălare este important ca utilizatorul să poarte o încălțăminte adecvată pentru a nu aluneca pe suprafața umedă care se formează. În plus, este bine de știut că în momentul lucrului se pot forma aerosoli care, odată inhalați, pot determina reacții alergice. În aceste condiții, ar fi utilă purtarea unei măști în timpul utilizării din clasa de protecție FFP2.
Despre compania STIHL
Cifrele oficiale comunicate de companie arată o creștere a business-ului mondial de 4%, în 2019, atingând 3.93 miliarde de euro. Produsele STIHL pot fi achiziționate doar din rețeaua de magazine autorizate, care la nivel mondial sunt administrate de nu mai puțin de 53.000 de dealeri. STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.7