Luni, 19 Septembrie 2022 12:26

Apel la contribuții: Cum își văd adolescenții viitorul?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dacă ai între 15 și 17 ani, Asociația Bloc Zero te invită să-ți imaginezi, pornind de la propria poveste de viață, cum va arăta viitorul tău și să-l transpui în scris. Textul tău poate fi scris în orice manieră stilistică: text autobiografic, eseu, scrisoare către persoana matură care vei deveni etc.

Textele vor fi selectate de scriitoarea Ana Maria Sandu și publicate online în cadrul proiectului luna.doc#9: Viitorul_în_construcție_, pe site-ul dedicat acestuia.

Ia-ți toată libertatea din lume, dar ai grijă ca textul tău să nu depășească 6000 de semne (cu tot cu spații).

Ai aici și câteva întrebări ajutătoare, ca să faci această „călătorie în timp”.
Cum ți-ai dori să arate societatea viitorului? Și cum o să ne găsim locul?
Cum pot contribui noile tehnologii la accelerarea progresului social și economic?
Care sunt posibilele soluții pentru problemele de mediu cu care ne confruntăm?
Cum va arăta piața muncii în următoarele decenii?
Cum putem construi societăți mai incluzive și mai sustenabile?

Ne interesează cum te raportezi la locul în care trăiești, înveți, cum ți-l imaginezi peste ani și unde te vezi la maturitate. Așteptăm textele voastre, împreună cu o scurtă descriere a fiecăruia dintre voi (nume, vârsta, orașul în care locuiești, liceul la care studiezi, interesele tale din timpul liber) la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pînă la data 30 septembrie 2022, și suntem curioși în câte feluri se poate vorbi despre viitor. Participanții a căror texte vor fi selecționate spre publicare vor avea parte și de o întâlnire online cu Ana-Maria Sandu și Ramona Ferencz-Flatz, coordonatoarea proiectului.

Despre Ana Maria Sandu

Ana Maria Sandu este scriitoare și jurnalistă. A publicat șapte volume, cea mai recentă carte a sa este „Hortensia Papadat-Bengescu. Străina” (Editura Polirom, Colecția „Biografii romanțate”, 2021). Din 2016 a inițiat, împreună cu poeta Svetlana Cârstean, proiectul „Incubatorul de lectură”, care se adresează copiilor și adolescenților și implică ateliere de scris și de citit deopotrivă. Dar, mai ales, conștientizarea faptului că totul în jurul nostru e text și că literatura e mai mult decât o materie la școală, ci un organism viu, care ne vorbește despre noi înșine. Este redactor la revista Dilema veche.

 

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol

Susținem

Colegiul Psihologilor din Romania