Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:52

Știința corpului, sexualitatea și toate aspectele legate de relațiile de cuplu în spectacolul „De unde vin copiii adulții?”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prima reprezentație a spectacolului „De unde vin copiii adulții?”, regizat de Mihaela Sîrbu, va avea loc pe 21 septembrie, în București, la unteatru.

O comedie creată în zece repetiții, în baza participării echipei artistice la programul de ghidaj „Cum le vorbim copiilor despre corp, sexualitate și relații?” susținut de psihoterapeuta Cristina Dinu Popa, spectacolul conține scene concepute de cinci artiști, inspirate din imaginația și experiențele lor.

Mai multe mărturisiri personale vor putea fi citite înainte de începerea spectacolelor, iar la final va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri. Din distribuția spectacolului fac parte: Andreea Mateiu, Cătălin Coșarcă, Doina Antohi și Dan Murzea.

Comedie în versuri, mal-entendu, comedie fizică, și chiar un moment de musical vor pune în lumină personajele diverse din spectacolul „De unde vin copiii adulții?”, de la părinți contemporani la personal medical dintr-un univers paralel, la oamenii peșterilor, Romeo și Julieta sau doi spermatozoizi plini de determinare.

Știința corpului, sexualitatea și toate aspectele legate de relațiile de cuplu merită să fie o parte firească din conversațiile noastre la un suc cu prietenii, la o plimbare cu familia sau la o seară de teatru. Când vine vorba de o anumită parte din corpul uman însă, cuvintele de dicționar parcă dispar, pentru a face loc unei creativități debordante, unui simț poetic consistent, și, în fond, unor jene ce vin transmise de care se împletesc foarte strâns, în cutuma de „om civilizat”. Din punctul acesta de vedere, adulții de azi vin din copiii de ieri, care vin din adulții de alaltăieri și așa mai departe, purtând în ei tot bagajul de pudoare și rușine care influențează și copiii de azi.

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 25 septembrie (de la 19:00 și 21:00) și 26 septembrie (20:00).

Ce le-ar spune adulții de astăzi versiunii lor din adolescență?

„Dacă m-aș întâlni cu mine la 16 ani, m-aș sfătui să combin acumularea de informații din surse științifice și credibile cu ascultarea propriului corp, a dorințelor și crispărilor lui. Și să decid orice ar fi cu un minut mai târziu decât îmi vine s-o fac”, a spus Monica Anastase, manager de proiect, fondatoarea !MPRO – Festival și a Asociației Tam-Tam.

Platforma Om cu Om este o inițiativă a Asociației Tam-Tam, asociație fondată în 2007 cu scopul de a sprijini teatrul independent din București prin proiecte de spectacole și cursuri pe subiecte relevante întregii societăți.

Pentru mai multe detalii despre procesul creativ din spatele spectacolului, puteți urmări jurnalul video pe canalul de YouTube Om cu Om: https://www.youtube.com/@omcuom

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023.HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol