Joi, 04 Ianuarie 2024 19:49

Comandantul Cătălin Prunariu la manșa primului zbor TAROM care reconectează România cu Israelul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

TAROM este prima companie aeriană românească care reia zborurile către Israel și în primele trei companii europene care au reluat cursele de linie cu această destinație.

Primul zbor, RO 155, cu plecare din București pe 1 ianuarie, sosit la Tel Aviv la 23.20 a purtat pasagerii sub comanda pilotului comandant Cătălin Prunariu, actualul Director de Zbor al companiei TAROM. Misiunea noastră este de a conecta oameni și de a îi transporta în siguranță la destinațiile alese. Atmosfera pe care am simțit-o în cabina pasagerilor la zborul de Tel Aviv din 1 ianuarie mi-a vorbit despre reziliență și mi-a întărit încrederea în puterea fiecărui om de a contribui la ceea ce cu toții ne dorim și avem nevoie - pace și armonie. Acest zbor este încă un pas către normalitate, declară pilotul Cătălin Prunariu, Directorul de Zbor al TAROM, aflat la manșa primului zbor al companiei care reconectează România cu Israelul.

Zborul din prima zi a anului 2024 marchează reluarea curselor regulate București- Tel Aviv, realizate de TAROM. Compania își propune să opereze două frecvențe săptămânale (zboruri dus-întors), începând din 14 ianuarie. Aceasta activitate presupune însă analize de risc, aplicate fiecărei curse, monitorizarea atentă a situației din Israel și o comunicare strânsă cu autoritățile israeliene, în vederea stabilizării operării. În mod curent, în funcție de concluziile analizelor ce vor fi aplicate fiecărei curse, pot surveni modificări în operare.

TAROM și-a asumat constant susținerea relațiilor strategice ale statului român și, contribuind prin expertiza sa specifică, s-a implicat în operațiunile derulate pentru punerea în siguranță a cetățenilor români sau a comunităților care au nevoie de ajutor în perioade dificile. Alături de reprezentanții statului, de piloții săi și împreună cu echipele operaționale, după declanșarea conflictului din Israel, TAROM a operat 11 zboruri spre Israel de care au putut beneficia 2635 de persoane.

Odată cu demersul reluării curselor regulate spre Israel, persoanele interesate în achiziția de bilete și efectuarea curselor sunt îndemnate să monitorizeze constant, din surse oficiale TAROM, atât disponibilitatea locurilor în aeronave (în funcție de situație se pot face ajustări de dimensiuni/model al aeronavelor cu care sunt realizate cursele, respectiv a locurilor disponibile), cât și informațiile legate de viabilitatea zborurilor în sine (în urma monitorizărilor continue, unele zboruri pot fi anulate).HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol