Vineri, 02 Februarie 2024 10:22

Parteneriat Redivium Australia cu Ecowes și SNRB pentru reciclarea și procesarea bateriilor litiu-ion

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania REDIVIUM Australia a anunțat nu demult un parteneriat cu ECOWES (companie de colectare și reciclare a bateriilor din România) și Asociația SNRB (organizație cu responsabilitate extinsă a producătorilor din România). Partenerii urmează să efectueze un studiu de fezabilitate detaliat pentru a evalua viabilitatea implementării în România a unei facilități de reciclare a bateriilor litiu-ion cu o capacitate inițială de 10 tone pe zi, utilizând tehnologia de reciclare cu licență Redivium, tehnologie utilizată deja în țări precum Germania.

Astfel, în data de 01 februarie, Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor ( SNRB) împreună cu ECOWES și REDIVIUM Australia au organizat o conferință de presă unde au anunțat în avanpremieră prima investiție, cu o valoare de peste 40 milioane de euro, într-o facilitate de reciclare a bateriilor litiu-ion ceea ce conferă României un rol de pionier în Europa centrală și de Est.

Discuțiile preliminare privind încheierea acestui parteneriat au început în 2022. Acest proces a inclus vizitarea fabricii de reciclare Primobius GmbH din Hilchenbach, Germania. Partenerii au o experiență vastă în domeniul bateriilor si acumulatorilor mai ales în ceea ce privește programele si procesele de tratare și reciclare a bateriilor aflate la sfârșitul duratei de viață.

ECOWES operează în prezent o linie de sortare a bateriilor și două instalații de tratare a bateriilor alcaline și a celor cu Li provenite atât de la populație cât și cele rezultate din demontarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Asociația SNRB are în prezent peste 920 de membri în România, operează peste 5.000 de puncte de colectare la nivel național și este membru fondator și membru în Consiliul Director al EUCOBAT, (asociația europeană a sistemelor naționale de preluare a responsabilității producătorilor în ceea ce privește bateriile si acumulatorii). Acest acord cu REDIVIUM pentru implementarea unei facilități de reciclare a bateriilor cu Li oferă partenerilor acces direct la o soluție durabilă de reciclare a bateriilor la scară industrială, făcând ECOWES și Asociația SNRB parteneri strategici în regiunile licențiate REDIVIUM.

Conform acordului, REDIVIUM și Partenerii s-au angajat să lucreze împreună pentru a finaliza un studiu de fezabilitate pentru implementarea unei facilități de reciclare a bateriilor cu o capacitate inițială de 10 tone pe zi.

Acest parteneriat pentru realizarea unei facilități de reciclare între REDIVIUM și Parteneri se adaugă facilităților Redivium proiectate în Regatul Unit cu G&P Battery Recycling Ltd (GPBR) și în Serbia cu Metalfer Group (Metalfer).

„În contextul geopolitic actual, evenimentul a avut ca și obiective prezentarea avantajelor si oportunităților acestui parteneriat pentru România, cât și readucerea în atenția tuturor actorilor a necesității colaborării între toți factorii implicați în managementul deșeurilor de baterii și acumulatori”, conform unui comunicat de presă remis la redacție.HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol