Marți, 13 Iulie 2021 10:57

Societatea de Transport București și Metrorex anunță majorări semnificative de preț la călătorii

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Societatea de Transport București și Metrorex anunță majorări semnificative de preț la călătorii STB sindicat

De la 1 august 2021, Societatea de Transport București (STB) și Metrorex vor majora prețurile titlurilor de călătorie.

Potrivit unui comunicat de presă remis la redacție, în urma unei analize privind flexibilitatea tarifară pentru transportul public din Capitală, de la 1 august, STB și Metrorex își armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din Bucuresti și zona metropolitană.

În prezent, biletele comune oferă acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou.

De la 1 august, prețul biletelor se aliniază, astfel că o călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB/Metrorex va fi 5 lei.

Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB/Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Armonizarea tarifelor la transportul în comun din București implică și o creștere tarifară”, se mai menționează în documentul de presă.

În cazul STB, o călătorie, de pildă, crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.

Menționăm că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014”, susțin reprezentanții STB. „Totodată, potrivit estimărilor, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie - prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua”.

Potrivit comunicatului, STB îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru transportul public terestru și cu metroul.

La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru fluidizarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto”, mai scriu în document cei de la STB.

HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol