Luni, 11 Noiembrie 2019 14:08

Șef al Căștilor Albe, găsit mort la Istanbul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un deces deocamdată neelucidat din punct de vedere al cauzelor, al unuia dintre fondatorii organizației pentru apărare civilă din Siria Căștile Albe, a avut loc luni, 11 noiembrie 2019, la Istanbul.

James Le Mesurier, fondator al organizației citate și al fundației non-profit MayDay Rescue, a fost găsit mort în apropierea casei sale din districtul Beyoglu, Istanbul, conform declarațiilor transmise de un vecin al oficialului și de un diplomat. Potrivit afirmațiilor diplomatului, circumstanțele în care acesta a murit nu sunt clare.

Organizația Căștile Albe, cunoscută și sub numele de Apărarea Civilă Siriană, este un grup de voluntari special antrenați pentru a răspunde situațiilor de urgență din zonele ocupate de rebelii sirieni. Pe seama organizației este pusă salvarea a mii de persoane din zonele vizate, în perioada bombardamentelor efectuate de autoritățile de la Damasc, sprijinite de cele de la Moscova.

Fundația Mayday Rescue, în cadrul căreia Le Mesurier era de asemenea membru fondator, nu oferit informații suplimentare legate de moartea oficialului.

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies