Miercuri, 31 Iulie 2019 15:25

Contraofensivă. Francezii se laudă că vor obține a doua cea mai mare recoltă de grâu moale din istorie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform datelor agregate de Agritel și citate de agențiile de presă, agricultorii din Hexagon previzionează că la finele anului agricol în curs ar urma să strângă în silozuri nu mai puțin de 39,17 milioane tone, a doua cea mai mare producție din istorie.

Potențialul record ar putea fi atins chiar dacă temperaturile-record nu au afectat randamentele, care vor fi cu până la 14,9% mai ridicate decât cele de anul trecut.

Pe plan naţional, analiștii Agritel au calculat un randament la actuala recoltă de 7,82 tone pe hectar, cu 12% peste nivelul din 2018, an în care condițiile agrometeo nefavorabile au afectat culturile, şi cu 7,5% peste media din ultimii cinci ani - excluzând recoltele excepţional de ridicate şi de scăzute din 2015 şi 2016.

„Deşi recoltarea nu s-a finalizat deplin în regiunile de lângă Canalul Mânecii, randamentele raportate sunt bune, nefiind afectate de temperaturile record”, a spus Michel Portier, directorul firmei franceze de consultanţă Agritel, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

Totodată, totalul însămânțat a crescut cu 2,66 procente, până la cinci milioane de hectare, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, se menționează în raportul sursei citate.

Unul din cei mai mari exportatori de grâne din Franţa – Soufflet - estimează că recolta de grâu moale din acest an se va situa între 38 şi 39 de milioane de tone, dar încă trebuie recoltată 20-25% din producție.

Fermierii din Hexagon se așteaptă să consolideze în silozuri, în 2019, o cantitate de 37 milioane de tone de grâu, cu 8,5% mai mult decât în 2018, a anunţat în iulie 2019 Ministerul francez al Agriculturii cu ocazia publicării primelor sale estimări referitoare la recolta din acest an.

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies