Vineri, 29 Noiembrie 2019 20:32

Incident terorist în Londra - Doi morți, un atacator împușcat, celălalt arestat. Reacții ale politicienilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Două persoane care fuseseră rănite prin înjunghiere în atacul produs în centrul Londrei au murit vineri seară, toate persoanele rănite fiind transportate la Spitalul Regal londonez Whitechapel.

Inițial, surse din cadrul serviciilor de intervenţie au declarat că cinci persoane au fost rănite în atacul din centrul londonez.

Presupusul autor al atacului a fost împuşcat mortal de agenţi de poliţie. Un alt suspect a fost reţinut.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului.

În investigaţie sunt implicaţi agenţi ai Departamentului Antiterorism al Poliţiei metropolitane londoneze (Scotland Yard).

Deja, politicienii britanici au luat poziție vizavi de incident.

Boris Johnson, premierul în funcţie al Marii Britanii, a spus că atacul din centrul Londrei este, cel mai probabil, de natură teroristă.

„Chiar dacă investigaţia este în curs, poliţia poate confirma că acesta a fost un incident terorist. Din ceea ce ştim, incidentul s-a încheiat”, a declarat Boris Johnson. „Gândurile mele sunt în primul rând la serviciile de intervenţie şi la curajul agenţilor de poliţie. Este foarte trist să aflăm că unele persoane au fost rănite în incident, suntem alături de aceste persoane şi de familiile lor. Poliţia Metropolitană continuă investigaţiile, vă pot asigura că orice persoană implicată în această infracţiune, în acest atac, va fi căutată şi va fi adusă în faţa justiţiei”.

În plus, surse din cadrul Partidului Conservator au declarat că premierul a anulat toate evenimentele electorale programate vineri seară şi sâmbătă.

Și Partidul Laburist, aflat în opoziţie, a suspendat evenimentele electorale programate vineri seară.

„Inima mea este alături de victimele acestui atac îngrozitor”, a spus cu amărăciune în glas liderul laburist, Jeremy Corbyn.

Jo Swinson, preşedintele Partidului Liberal-Democrat (opoziţie), a lăudat intervenţia rapidă a serviciilor de securitate.

„Incidentul de astăzi ne aminteşte că nu putem avea niciodată securitatea ca fiind ceva garantat automat. Nu trebuie să uităm niciodată activitatea vitală a poliţiei şi a serviciilor de securitate pentru ca noi să fim în siguranţă. Cei care încearcă să ne terorizeze, să ne divizeze sau să ne submineze libertăţile nu vor reuşi niciodată”, a declarat Jo Swinson.

Și Casa Albă condamnă atacul comis în centrul Londrei.

„Preşedintele Donald Trump a fost informat despre atacul comis pe Podul Londrei şi monitorizează situaţia”, a declarat Judd Deere, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. „Statele Unite condamnă vehement toate acţiunile oribile de violenţă împotriva oamenilor nevinovaţi şi ne angajăm să susţinem în totalitate aliatul nostru Marea Britanie”.

Știre în curs de actualizare.

Sursa: The Guardian, Reuters

Foto credit: NY Times, Internet

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies