Miercuri, 11 Noiembrie 2020 10:29

Care sunt oamenii din spatele vaccinului antiCOVID Pfizer/BioNTech. Cuplul care și-a dedicat viața cercetării în medicină

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Care sunt oamenii din spatele vaccinului antiCOVID Pfizer/BioNTech. Cuplul care și-a dedicat viața cercetării în medicină Hurriyet

Bogații Germaniei stau în spatele vaccinului antiCOVID. Ugur Sahin, în vârstă de 55 ani şi Ozlem Tureci, de 53 ani, şi-au dedicat viaţa cercetării în medicină, specializările oncologie şi boli infecţioase. Până în prezent, cercetările lor au revoluţionat imunoterapia personalizată, pentru a lupta împotriva cancerului.

Cei doi au pus bazele companiei BioNtech în centrul oraşului Mainz, din Germania, în anul 2008. În anul 2001, Sahin şi Tureci înfiinţau compania Ganymed Pharma care urma să înregistreze 1,4 miliarde de dolari din vânzările de anticorpi pentru lupta împotrva cancerului.

În urmă cu două zile, compania farmaceutică Pfizer a anunţat că vaccinul dezvoltat de ei în parteneriat cu BioNTech s-a dovedit eficient în 90% din cazurile de infecţie cu coronavirus.

La acest moment, Sahin şi Tureci sunt în top 100 cei mai bogaţi oameni ai Germaniei. Marţi, 10 noiembrie, odată cu anunţul vaccinului antiCOVID, semnat Pfizer şi BioNTech, compania celor doi, listată la bursă, Nasdaq, a urcat la valoarea de 25.72 de miliarde de dolari, o majorare de 4,6 miliarde de dolari faţă de aceeaşi perioadă a lui 2019.

Acțiuni de voluntariat

Cu toate că, în prezent, lumina reflectoarelor ai crede că îi copleşeşte, cuplul Sahin- Tureci rămâne devotat cercetării şi muncii de voluntariat, prin urmare ei donează în fiecare an o mare parte din câştigurile înregistrate.

Ugur Sahin s-a născut în Iskenderun, un oraş din zona mediterană a Turciei. El s-a mutat în Cologne, Germania, la vârsta de patru ani, alături de tatăl său care lucra la fabrica locală Ford, conform Reuters. Sahin a cunoscut-o pe Tureci, fiica unui medic turc, atunci când cei doi şi-au început cariera academică.

Pe termen lung, Sahin îşi propune ca BioNTech şi Pfizer să crească producţia pentru vaccinul antiCOVID dezvoltat împreună. Ei se aşteaptă la 1,3 miliarde de doze până la finalul anului 2021.

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies