Joi, 22 Aprilie 2021 08:31

VIDEO - Start la vaccinarea populației în Centrul mobil MApN, aflat în comuna Afumați. Ce-a făcut președintele Iohannis cu ocazia vizitei la unitate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
VIDEO - Start la vaccinarea populației în Centrul mobil MApN, aflat în comuna Afumați. Ce-a făcut președintele Iohannis cu ocazia vizitei la unitate MApN

Primele imagini cu centrul mobil de vaccinare aflat în comuna Afumați, județul Ilfov, au fost puse la dispoziția presei de Ministerul Apărării Naționale (MapN), miercuri, 21 aprilie 2021.

- VIDEO cu președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Centrul de vaccinare din Afumați, după link-urile aflate la finele articolului -

De altfel, conform sursei citate, cele 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN acționează începând de miercuri în spijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu”, se menționează în informarea MapN.

Echipele și centrele mobile sunt arondate spitalelor militare și acționează după cum urmează: Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” – pentru județele Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Prahova; Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Academician Ștefan Milcu”, București – pentru județele Buzău, Călărași și Ialomița; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, Pitești – pentru județele Vâlcea și Argeș; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu”, Constanța – pentru județele Constanța și Tulcea; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, Iași – pentru județele Iași, Neamț, Suceava și Botoșani; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu”, Focșani – pentru județele Vrancea, Bacău și Vaslui; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti”, Galați – pentru județele Galați și Brăila; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”, Timișoara – pentru județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Bihor; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin”, Sibiu – pentru județele Sibiu, Alba, Hunedoara și Mureș; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilan”, Cluj-Napoca – pentru județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria”, Brașov – pentru județele Brașov, Covasna și Harghita; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ștefan Odobleja”, Craiova – pentru județele Mehedinți, Dolj, Gorj și Olt.

Totodată, mai spun cei de la MapN, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de instituția citată mai sus.

IohannisIohannis, în vizită la Centrul mobil de vaccinare din Afumați

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, în aceeași zi, Centrul mobil de vaccinare de la Afumaţi, judeţul Ilfov.

Este prima zi în care vaccinarea anti-COVID are loc şi în centre mobile.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, anunţa marţi că sunt şapte judeţe în care vor fi dislocate centre mobile de vaccinare - Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Pentru moment, în aceste centre mobile imunizarea se face cu vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 - 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Campania de vaccinare anti-COVID a început în România în data de 27 decembrie 2020.

Media

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies