Marți, 30 Martie 2021 12:57

VIDEO - Ceremonie de receptie a aeronavei F-16, în Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sosirea în România a celei de-a șaptesprezecea aeronave F-16 Fighting Falcon reprezintă momentul în care se încheie etapa de achiziție și începe o nouă etapă, cel puțin la fel de importantă, de operaționalizare și modernizare a primei escadrile de avioane multirol de generația a patra, a scris pe pagina sa de socializare ministrului Apărării, Nicolae Ionel Ciucă.

Potrivit precizărilor sale, aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene sunt, toate, în configurație M5.2R și toate vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6.XR.

„Programul de modernizare se va derula cu implicarea industriei naționale de apărare. Este foarte important să putem asigura mentenanța echipamentelor noastre militare pe plan local. Compania Aerostar Bacău a fost desemnată centru de mentenanță unic al avioanelor de luptă F-16 și va asigura întreținerea și modernizarea acestora. Apărarea noastră națională se bazează pe apartenența la NATO, UE și la alte organizații  internaționale, pe parteneriatul strategic cu SUA și pe celelalte parteneriate strategice, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate. De aceea trebuie să ne dezvoltăm capabilități de apărare interoperabile. Cele două procente din Produsul Intern Brut al României care ne sunt alocate pentru al cincilea an consecutiv ne-au permis să continuăm modernizarea infrastructurii, să investim în educație și să alocăm și o parte importantă pentru programele majore de înzestrare, fiecare dintre programele nou-demarate având și o componentă care implică firme românești”, a scris Ciucă pe Facebook, luni, 29 martie 2021.

În aceeași zi, în Baza 86 Aeriana de la Borcea a avut loc ceremonia de recepție a aeronavei F-16.

VIDEO (click pe link-ul Youtube de mai jos)

Media

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies