Luni, 26 Aprilie 2021 09:07

VIDEO - Militari români, filmați din dronă chiar în Capitală. Ziua aleasă, de însemnătate maximă pentru Armata României

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
VIDEO - Militari români, filmați din dronă chiar în Capitală. Ziua aleasă, de însemnătate maximă pentru Armata României MApN (caracter ilustrativ)

La data de 23 aprilie 2021 a fost aniversată Ziua Forţelor Terestre – categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”.

„Tradiția de a-l cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ca patron spiritual și ocrotitor al Forțelor Terestre izvorăște din însăși vitejia, puterea și credința lui, calități ce constituie un adevărat imbold pentru generațiile de tineri care apără țara sub faldurile Drapelului de luptă și reprezintă dovada de nezdruncinat a perenității existenței celor două instituții fundamentale - Biserica și Armata - care ocrotesc spiritul, liniștea și pacea poporului român”, au precizat cu această ocazie vocile autorizate ale MapN.

Cu peste un secol şi jumătate de existenţă organizaţională în Armata României, Forţele Terestre Române, alături de celelalte entităţi militare naţionale, au avut şi au aceeaşi misiune fundamentală - participarea la apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

În baza reglementărilor constituţionale şi legale, în contextul geopolitic actual, spectrul misiunilor de bază este unul extins, Forţele Terestre Române sprijinind, pe de o parte, autorităţile administraţiei publice în combaterea pandemiei de COVID-19 și, pe de altă parte, participând activ la eforturile de sprijin al securităţii regionale şi globale şi la apărarea aliaţilor şi partenerilor din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord şi din Uniunea Europeană.

La această dată, Forţele Terestre Române sunt în măsură să genereze capabilităţi care să răspundă cerinţelor, dislocabile rapid în orice zonă, în scopul realizării apărării armate a ţării sau a Alianţei, promovării valorilor păcii, stabilităţii internaţionale şi intereselor strategice ale României.

Cu prilejul Zilei Forțelor Terestre Române, au transmis mesaje aniversare ministrul apărării naționale, Nicole-Ionel Ciucă, șeful Statului major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă.

De asemenea, au transmis mesaje colegilor din Forțele Terestre militari care se află în misiuni în Afganistan și în Polonia (precum și militari din forțele aliate care acționează împreună cu contingentul românesc), iar alți militari din Forțele Terestre au ținut să le ureze La Mulți Ani ! colegilor lor dintr-un loc deosebit – Monumentul eroilor neamului de la Mărășești.

Aspecte de la sărbătorirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, în preajma Monumentului eroilor neamului de la Mărășești au fost surprinse într-o filmare video din dronă, disponibilă mai jos.

Media

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies