Miercuri, 09 Iunie 2021 09:02

Mig-29, prăbușit

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mig-29, prăbușit MiG-29 Mikoyan Gurevich Fulcrum (Facebook)

O aeronavă de luptă MiG-29 aparținând forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră la primele ore ale zilei de 9 iunie 2021, în timp ce participa la exercițiul de antrenament Shabla 21.

Într-o declarație oficială a Ministerului bulgar al Apărării se precizează că transmisiile radio s-au pierdut, iar aeronava a dispărut din radar la ora 00:45 AM.

O operațiune de căutare și salvare a fost lansată imediat, au continuat vocile oficiale ale ministerului de resort. Asta implică forțe și active din cadrul Marinei, Comandamentului comun pentru operațiuni speciale, Poliția de frontieră și Forțele Aeriene, scriu cei de la Sofia Globe.

Exercițiul Shabla 21 a fost suspendat, au mai spus cei din Ministerul bulgar al Apărării.

Presa bulgară a precizat totodată că, la ora 10 dimineața a zilei de miercuri, a fost găsită vesta de salvare a pilotului.

Ministrul interimar al Apărării, Georgi Panayotov, a declarat pentru postul de radio național bulgar că locația exactă în care a căzut avionul de vânătoare nu era cunoscută, deși zona era.

Nu se știa dacă pilotul a expulzat, a spus el.

Când apare un astfel de incident, de obicei, pilotul ia măsuri. Nu avem informații despre faptul că pilotul a fost catapultat. În plus, catapulta, după ce a fost activată, declanșează un semnal radio și emite semnale radio pentru a fi localizate, pentru a fi detectate de radar, pentru a i se afla locația”, a spus Panayotov. „Asta înseamnă că s-a întâmplat ceva neprevăzut, deoarece pilotul - unul cu experiență -, știe că trebuie să informeze, trebuie să raporteze atapultarea. Nu a raportat așa ceva, nu a încercat o conexiune radio cu baza. Așa că sa întâmplat ceva neașeptat.

Datele oficiale spun că aeronava a fost dată în folosință la sfârșitul anilor 1980 și avea o durată de viață estimată până în 2029-2030.

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies