Miercuri, 31 August 2022 07:28

Număratoare inversă pentru BIAS 2022. EXTRA 300L, F16 Fighting Falcon și Eurofighter Typhoon vor face spectacol

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cel mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition are loc sâmbătă, 3 septembrie 2022, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu și ROMAERO şi este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Forțele Aeriene Române, Aeroclubul României, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO.

Cea de-a douăsprezecea ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România este dedicată primei femei aviator care traversat Marea Mediterană fără escală, Smaranda Brăescu, prima femeie parașutist a României, care a și înregistrat, în urmă cu exact 90 de ani, recordul mondial la salt cu parașuta. De asemenea, spectacolul este dedicat celebrării a 110 ani de la înființarea Aeroportului Băneasa.

BIAS 2022 se desfăşoară sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei, reunind 100 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 150 de piloţi şi paraşutişti.

BIAS este un spectacol de forță aeriană, în care așii aviației civile și militare din România și din alte state membre NATO vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.

Forţele Aeriene Române se remarcă la BIAS 2022 cu o participare de excepție, care se distinge printr-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. care vor încânta cu adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon, IAR 99 Șoim și cu evoluții speciale ale aeronavelor IAR 316 Alouette, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, AN 26 și C 27J Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, exerciţii specifice de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian.

Forțele Aeriene ale Italiei evoluează cu supesonice Eurofighter Typhoon, Alenia Aermacchi M-346 Master și C-27J Spartan.

Forțele Armate Slovene participă cu Pilatus PC-9.

Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

Celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini, evoluează în aer cu trei aeronave Yak-52.

De asemenea, la BIAS 2022 publicul va putea admira exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți Boeing 737 ai companiei naționale de transport aerian, TAROM, alături de supersonice F16 ale Forțelor Aeriene Române.

Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.

La BIAS 2022 participă și celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană, care evoluează cu Suhoi Su-31.

Începând de vineri dimineața, pe Aeroportul Băneasa se deschide pentru experți și specialiști în aviație expoziţia de aviaţie generală - General Aviation Exhibition, unde producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri. Spectatorii vor putea vizita General Aviation Exhibition în cursul zilei de sâmbătă, 3 septembrie.HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol