Miercuri, 14 Aprilie 2021 09:35

Florin Cîțu a decis revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Ciolacu: „Revocarea a venit mult prea târziu”. Iohannis a semnat decretul

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, 14 aprilie 2021, că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Conform precizărilor premierului, interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

„Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, anunță premierul.

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți, 13 aprilie 2021, în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

Ciolacu: Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu

Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea, a declarat în contextul celor de mai sus liderul PSD, Marcel Ciolacu, la revocarea din funcție a ministrului Sănătății.

„Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea! Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morții de COVID au fost batjocoriți, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen. 4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîțu și întreaga Coaliție a Austerității au protejat acest ministru catastrofă”, transmite Marcel Ciolacu.

El spune că în funcția de ministru al Sănătății trebuie pus „un profesionist”.

„PNL, USR+ și UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel calamități în fruntea Sănătății, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care știe ce trebuie făcut în această criză sanitară”, conchide Ciolacu.

Reacția UDMR după demiterea lui Voiculescu

Potrivit spuselor lui Laszlo Attila, senator UDMR, discuția de luni referitoare la Vlad Voiculescu „nu a fost chiar așa prietenoasă”, ci a fost „un compromis de moment”.

Miercuri, oficialul UDMR a adăugat că Uniunea nu a fost consultată înainte de luarea deciziei, dar nu vrea să comenteze motivele acesteia.

„Noi ne-am aliat într-o alianță în baza unui program de guvernare, nu în baza persoanelor care vor fi desemnate. Nu avem nevoie de o criză guvernamentală acum. Sper ca cei de la USR să găsească un înlocuitor și lucrurile să reintre în normal”, a spus Laszlo Attila.

Întrebat despre discuția de luni referitoare la Vlad Voiculescu, senatorul UDMR a afirmat că „nu a fost chiar așa prietenoasă”, ci a fost „un compromis de moment”, dar între timp s-au mai precipitat lucrurile.

În ce-l privește pe Voiculescu, senatorul UDMR consideră că „ar fi putut fi comunicate mai bine lucrurile”.

După scandalul de la Spitalul Foișor, premierul Florin Cîţu, întrebat despre remanierea lui Vlad Voiculescu, a spus: „remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”.

În replică, preşedintele USR, Dan Barna, a spus că Vlad Voiculescu „nu este perfect”, dar este „un om grozav pentru că foarte puţini din actualul guvern şi din clasa politică ar fi rezistat la atacurile mizerabile care i se fac”.

Tot miercuri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a lui Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol