Vineri, 16 Septembrie 2022 07:26

Carmen Avram solicită Comisiei Europene să permită României investiții în irigații

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Seceta istorică, inundațiile, incendiile și fenomenele meteo extreme înregistrate în acest an au determinat Parlamentul European să adopte, în regim de urgență, o rezoluție prin care să solicite măsuri de sprijin al sectoarelor afectate.

În intervenția sa, din Plenul Parlamentului European, europarlamentarul Carmen Avram a cerut Comisiei Europene să grăbească aprobarea pentru redeschiderea PNRR, astfel încât să fie introduse investițiile în irigații.

Numai în România, 500.000 de hectare sunt calamitate, dar bilanțul final va fi cu siguranță mult mai grav. Securitatea alimentară nu se va putea realiza fără ajutor rapid pentru fermierii din toate statele membre afectate de această secetă de nivel istoric”, a spus eurodeputatul Carmen Avram.

Potrivit celor mai recente date, furnizate de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, Europa s-a confruntat cu cea mai cruntă secetă din ultimii cel puțin 500 de ani. În iulie, 64% din teritoriul Uniunii Europene se afla sub alertă, iar în august, culturile de porumb, soia și floarea soarelui erau cu 16%, 15% și, respectiv, 12% sub media pe cinci ani.

HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol