Marți, 10 Noiembrie 2020 17:06

„Amicul de îmbrățișări” în pandemie, permis de Guvernul belgian

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
„Amicul de îmbrățișări” în pandemie, permis de Guvernul belgian RTL.de

„Knuffelcontact” sau „amicul de îmbrățișări” este noua formulă prin care Guvernul belgian permite fiecărei persoane să aibă un „amic de alint” sau de îmbrățișări” pe perioada lockdown-ului. Cei fără partener pot avea doi amici de îmbrățișări!

Executivul belgian a stabilit, pe perioada celui de-al doilea blocaj, figura „amicului de alint”, reprezentând un mod de a întâlni alte persoane în afara celor cu care se locuiește.

Este o noutate concepută pentru a ajuta oamenii să facă față celui de-al doilea lockdown, din Belgia, care a început pe 2 noiembrie și va continua până pe 13 decembrie, scrie Corriere della Sera, citat de Medifax.

De la debutul pandemiei, Belgia a atins 500.000 de cazuri, iar decesele au depășit 13.000.

Premierul Alexander De Croo, care a anunțat al doilea blocaj, a fost clar: „Vrem oprirea cazurilor, nu izolare”.

Iar „amicul de alint” servește tocmai acestui scop: fiecare membru al unei familii are dreptul să aibă unul, iar cei care nu au partener pot avea doi.

Scopul lockdonwn-ului fiind totuși reducerea la minim a contactului fizic, întâlnirile cu „knuffelcontacts” au reguli precise: „Fiecare membru al familiei are dreptul la un însoțitor. Familiile îi pot invita acasă pe rând și, atunci când este prezent un amic de alint, nu se pot primi alte vizite”.

Același lucru este valabil și pentru cei care trăiesc singuri: „Pe lângă partenerul de alint, pot invita o altă persoană, dar niciodată două în același timp”.

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies