Joi, 12 Noiembrie 2020 18:24

Propunerea CNSU cu privire la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României. Decizia implică prezența publicului la evenimente

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Propunerea CNSU cu privire la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României. Decizia implică prezența publicului la evenimente Nicolae Ciuca, Facebook

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) propune Executivului de la București organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în piața Arcului de Triumf din municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public.

„Se propune aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în piața Arcului de Triumf din municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului”, se precizează în hotărârea CNSU.

În plus, sunt prevăzute și măsuri obligatorii, respectiv purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toți participanții, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul delimitat în care se desfășoară ceremonia, menținerea distanței fizice de minimum un metru între participanți şi asigurarea unei suprafețe de minimum patru mp/persoană, acolo unde este posibil, precum și delimitarea prin semne vizibile a perimetrului.

De asemenea, se prevăzute aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectuarea triajului observațional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spațiul în care se desfășoară ceremonia, iar duratei ceremoniei este de maximum o oră.

CNSU a hotărât prelungirea stării de alertă

Potrivit anunțului făcut de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, Guvernul discută hotărârea CNSU de prelungire a stării de alertă, premierul precizând că se mențin măsurile, iar reglementările pentru ziua votului sunt cuprinse în document.

„S-a terminat votul. Este adoptată hotărârea CNSU. Prin ea se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, iar măsurile propuse nu prevăd măsuri noi față de cele care sunt în vigoare”, a precizat Arafat.

Premierul Ludovic Orban precizează că se menține setul de măsuri anterior, inclusiv cu aplicabilitate locală în funcție de indicele de răspândire, precum și setul de măsuri național.

„În privința reglementărilor pentru ziua votului sunt cuprinse în hotărârea de guvern. Dacă mai sunt modificări necesare putem să modificăm”, a conchis premierul

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies