Marți, 01 Iunie 2021 08:05

Mesaj de 1 iunie adresat decidenților politici - asigurați viitorul copiilor, nu mai puneți poze cu voi pe Facebook Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Măriți alocațiile copiilor, așa cum se legiferase, nu mai fiți fățarnici de 1 iunie, dragi decidenți politici ai țării. Este primul lucru concret pe care-l puteți face pentru viitorul patriei.

Azi, la zi de sărbătoare, ne permitem să vă atragem atenția, dragi decidenți politici, să nu mai postați pe Facebook poze cu voi din fragedă pruncie, de la președinte la ultimul funcționăraș penelisto-useristo-plusisto-pesedisto-udmristo-aurist sau de orice altă culoare politică, sau să-i invitați prin birouri politice. Viitorul vostru și al nostru s-a chinuit destul (realmente chinuit în unele cazuri) cu școala de acasă în starea de urgență și în cea de alertă. Unii dintre ei n-au avut ce mânca la masa de seară chiar și înainte de pandemie. Și situația se va perpetua. Nu toată lumea a avut de-un MacBook sau alte minunății. Bravo celor care și-au permis lux, păcat de cei care au împărțit o tabletă sau un laptop vechi cu familia.

Accesibilizați sporturile de masă, finanțați-le. Mai ales acum, după letargia asta din care trebuie să ne trezim. Altfel, nu va mai avea cine să plătească în viitor pensiile (o spune chiar Turcan), să susțină economia, să propășească neamul. Apropo, domnule premier, nu duduie economia. O dudui la dumneavoastră, prin offshore-uri și la cei din garnitura guvernamentală, instituții subordonate și deconcentrate. Aici, printre oamenii de rând, se câștigă puțin peste salariul minim pe economie.

Viitorul este sumbru. Ne paște o generație semi-analfabetă sau analfabetă funcțional, dependentă financiar și bolnavă; semne deja sunt. Abia după ce veți fi făcut toate astea și mai mult, abia atunci să vă lăudați cu copilăriile voastre minunate. Voi, noi, ați/am avut parcuri, lacuri întreținute, cluburi sportive, școală făcută cu simț de răspundere și șanse reale pentru a crește și a ne dezvolta armonios. Acum, dacă nu ești combinator, “afacerist” sau angajat la stat, la revedere copilărie frumoasă pentru urmași. Să-i spunem unui copil că avem 2.000 de lei pe lună și că nu-i putem oferi strictul necesar generației din care face parte... Dar ce ne mai văităm noi - a trecut de ceasul al doisprezecelea...

La mulți ani dragi copii. Poate ne iertați pentru prostia, hoția și nepăsarea noastră.

Parteneriate

Logo Smartfert

 

LMP2019

 

MediaSind

 

Cookies