Luni, 10 Iulie 2023 08:00

Alex Dumbravă traversează Marea Neagră pentru a ajuta 20 de copii să beneficieze de lecții de logopedie

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alex Dumbravă, sportivul român de anduranță, a plecat luni, 10 iulie 2023, într-o aventură de Cartea Recordurilor: traversează singur Marea Neagră într-o barcă cu vâsle. Acesta va pleca din Mangalia și va ajunge până la Batumi, în Georgia, după 1200 km vâsliți în 20 de zile.

Însă doborârea recordului mondial nu este singura motivație a lui Alex, dorința lui fiind să ajute minim 20 de copii pentru a beneficia de aproximativ 200 de ședințe de logopedie. Aceste ședințe i-ar ajuta pe copiii beneficiari cu deficiențe de vorbire în societate și ar contribui la îmbunătățirea performanței școlare a acestora.

Alex, care deține deja un record mondial pentru traversarea Mării Negre în echipaj extins, și-a înscris provocarea sportivă pe platforma Galantom și alături de Asociația Zi de Bine încurajează pe toți cei care vor să-l susțină să doneze pentru fiecare kilometru vâslit și pentru fiecare zi petrecută pe mare pentru a oferi un start bun în viață copiilor cu deficiențe de vorbire: link pagină de fundraising.

„Când ești pe mare ai timp să te gândești la multe, iar în ultima vreme m-am gândit la cât de norocos sunt. Că am viața pe care o am, că sunt sănătos, că pot face ceea ce îmi place. Așa că am ales să traversez Marea Neagră pentru cei mai puțini norocoși și sper ca cei care mă susțin sau se simt apropiați de cauză să doneze astfel încât 20 de copii cu dificultăți de vorbire să primească ajutor și să se integreze mai ușor în societate. Doborâm un record și facem bine împreună”, a precizat Dumbravă.

Conform Centrului de Resurse Educaționale, în România sunt 400.000 de copii cu tulburări de pronunție, însă în realitate nu există destui logopezi pentru ca fiecare copil să primească o evaluare ceea ce face ca numărul lor să fie mult mai mare. Problemele de vorbire au un impact semnificativ asupra copiilor de la situații de bullying din partea celorlalți copii, până la abandon școlar și anxietate de interacțiune socială. Logopedia poate ajuta la gestionarea emoțiilor și poate oferi un start bun în viață copiilor cu astfel de probleme.

„Vedem din ce în ce mai des că sportul şi mişcarea nu au doar un impact personal de sănătate dar provocările sportive pot deveni un motor pentru a genera o schimbare în jurul nostru. Ne bucurăm că putem oferi prin platforma Galantom un instrument uşor şi facil pentru sportivii ca Alex ce vor să transforme provocarea lor sportivă într-o poveste despre generozitate şi speranţă”, a adăugat Gabriel Solomon, co-fondator al platformei Galantom.

Prin platforma Galantom oamenii pot deveni fundraiseri pentru o cauză în care cred participând la un eveniment sportiv sau asumându-și o provocare individuală. Printre cei care au ales să facă asta se numără și Andrei Roșu, maratonist și organizatorul Transmaraton, Vlad Pop, maratonist și campion la triathlon, Cosmin Stan, jurnalist Pro Tv, și Omid Ghannadi, arhitect și designer de interior.. În ultimii doi ani, prin intermediul provocărilor sportive au fost donați 1.93 milioane de lei ce reprezintă 23% din suma totală a donațiilor de pe platformă.HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol