Joi, 21 Martie 2024 12:26

Inteligența artificială și progresele tehnologice în hepatologie

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A XI-a ediție a cursului Update on Hematology a debutat joi, 21 martie 2024, la Hotel Crown Plaza, București. Peste 30 de experți naționali și 12 experți internaționali au abordat cele mai dinamice și provocatoare teme ale momentului în hepatologie.

Evenimentul a fost deschis de Prof. Dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila și de Prof. Dr. Liana Gheorghe, președinte al Asociației Române pentru Afecțiuni Hepatice (Romanian Association for Liver Diseases- RoALD).

„Ediția din acest an abordează subiecte importante pentru hepatologi și cu relevanță directă pentru îngrijirea pacientului: boală hepatică steatotică, hepatită virală, boli colestatice hepatice, endo-hepatologie, transplant hepatic, cancer hepatic. Nu în ultimul rând, utilizarea inteligenței artificiale pentru diagnosticul și tratamentul bolilor hepatice va beneficia de o sesiune aparte. Valoarea educațională a evenimentului nostru se reflectă nu numai în selecția subiectelor, dar și în avizul EASL și ESOT, o recunoaștere oficială a calității stiințifice și a impactului pe care îl aduce practicii medicale. Scopul nostru este de a furniza cunoștințe actualizate pentru a ajuta comunitatea hepatologilor să rămână conectată și a stabili o eficientă colaborare între discipline pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților care suferă de boli hepatice”, a declarat Prof. Liana Gheorghe.

Evenimentul reunește specialiști de medicină primară, gastroenterologie, endocrinologie, boli de nutriție și diabet, cardiologie vor încerca să unească verigile lanțului de îngrijiri medicale pentru pacienți într-o abordare holistică și multidisciplinară.

Programul științific include trei zile de experiență științifică valoroasă, interactivitate și conectivitate națională și internațională, actualizarea cunoștintelor, armonizarea și standardizarea activitatii practice de hepatologie în România, în beneficiului pacienților cu afecțiuni cronice hepatice.

Cursul este organizat de RoALD, Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie (SRGH), Institutul Clinic Fundeni (ICF) și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din București, în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România.HWP5Red animated arrow down

youtube

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

Afilieri

 LMP2019

smart pol